preloader

Welk Hout voor Huisgevels?

We noemen het de visitekaartje van het huis en dat is niet verrassend, want de gevel is het representatieve deel van het gebouw.

Welk Hout voor Huisgevels?

In dit artikel zullen we je adviseren welke planken te kiezen, zodat de houten gevel er mooi uitziet en tegelijkertijd zeer duurzaam en bestand is tegen verschillende weersomstandigheden.

 

Beste Hout voor Gevels – Overzicht van Soorten

Om te beginnen is het de moeite waard om na te denken over het materiaal zelf, aangezien hout vele varianten heeft die zich in verschillende klimatologische omstandigheden bewijzen. De meest voorkomende en populaire keuzes zijn onder andere:

 • Scandinavisch sparrenhout – ideaal in veranderlijk weer, populaire keuze in Polen vanwege zijn aanpassingsvermogen.
 • Essen – biedt duurzaamheid en flexibiliteit, minimaliseert het risico op scheuren en rot.
 • Siberisch larikshout – kenmerkt zich door een unieke nerf, die de gevel uniekheid en exclusiviteit geeft. • Accoya – bekend om zijn ongeëvenaarde duurzaamheid en sterkte, aanbevolen voor veeleisende projecten.
 • Thermisch gemodificeerd grenen – planken gemaakt van dit soort hout zijn bestand tegen biodegradatie, wat resulteert in een lange levensduur (ongeveer 20-25 jaar) zonder de noodzaak van oliën. Dit is ook harsvrij hout.

Houtbescherming – Waar Moet Je Op Letten?

Als je voor hout kiest, is regelmatige impregnatie en bescherming tegen ongedierte noodzakelijk. Het vaak herhalen van dit proces kan vermoeiend en tijdrovend zijn. Dus, als je droomt van een houten gevel, maar iets duurzaams wilt dat geen overmatige inspanning vereist, dan is hout behandeld met de Shou Sugi Ban methode, die je in ons aanbod vindt, de perfecte keuze!

 

Verbrand Hout – Duurzaamheid en Esthetiek

Onze verbrande planken kunnen hun eigenschappen zelfs tot 100 jaar behouden, er aantrekkelijk uitzien. We bieden verschillende soorten verbrand hout aan, zodat ze perfect passen bij elke architectonische stijl. De Shou Sugi Ban methode, gebaseerd op traditionele Japanse technieken, garandeert uitzonderlijke weerstand tegen ongunstige weersomstandigheden, rot, verval en insectenaanvallen. Bovendien verhoogt het niet alleen de weerstand van hout tegen externe factoren, maar geeft het ook een uniek uiterlijk.

 

Samenvatting

Bij het kiezen van hout voor de gevel, is het de moeite waard om na te denken over het soort hout dat zowel esthetisch als functioneel aan de verwachtingen voldoet. Hout behandeld met de Shou Sugi Ban methode is een uitstekende optie voor degenen die duurzaamheid, minimaal onderhoud en een unieke uitstraling van hun huis waarderen.

Leer onze producten van dichtbij kennen

Bestel een sampler en ervaar het unieke karakter van hout gestookt volgens de Japanse Shou Sugi Ban methode.

  VOORNAAM EN ACHTERNAAM / BEDRIJFSNAAM

  E-MAIL

  TELEFOON

  BERICHT