preloader

Toepassingen van Shou Sugi Ban-borden door Wood of Fire

In de regel is de verwarmde gevel het eerste gebruik van verwarmde platen dat in ieders gedachten opkomt. 

Toepassingen van Shou Sugi Ban-borden door Wood of Fire

Dat is een natuurlijke manier van denken, omdat het idee van hout verduurzaming uit Japan, met behulp van de Shou Sugi Ban-methode, gericht was op het beschermen van gevelplaten die werden blootgesteld aan verhoogde verwering. Bovendien zijn de gevels van moderne huizen – in de vorm van rustieke schuren – vaak volgens de gedurfde concepten van hedendaagse architecten, afgewerkt met net gestookte platen in verschillende kleurvarianten en in verschillende graden van burn-out, wat een unieke charme toevoegt aan de gebouwen en de houten gevel zorgt voor extra duurzaamheid en weerstand.

Een andere van de meest populaire manieren om gebrande platen te gebruiken, is hun installatie in gebouwen als wandversiering. Het is een alternatief voor gips, behang, tegels en andere vormen van wandafwerking. Gebrande platen op binnenmuren, zullen een uniek karakter geven aan alle kamers, ongeacht hun bestemming. En afgezien van de optische kwaliteiten, is het voordeel ook een veel grotere weerstand tegen mechanische schade, vuil of krassen, in vergelijking met geverfde, gepleisterde of met behang afgewerkte wanden. Dit geldt vooral voor de geborstelde varianten van onze platen, die worden gekenmerkt door de hoogste weerstand tegen mechanische beschadigingen. Dat is de reden waarom de Shou Sugi Ban-methode voor het stoken van hout – die wordt gebruikt bij de productie van platen – zal werken in kamers, kantoren, serviceruimtes of vergaderruimten.

Een interessante oplossing is ook het gebruik van Shou Sugi Ban-planken als decoratie van open haarden. De manier waarop we hout impregneren, vermindert de brandbare eigenschappen ervan, waardoor de kans kleiner wordt dat hout zichzelf opnieuw ontsteekt. Met andere woorden, hout dat al een keer in brand is gestoken, is later veel moeilijker te verbranden.En extra impregneren met speciaal ontworpen middelen, maakt het materiaal bestand tegen hoge temperaturen.

Onder de ideeën die zijn gerealiseerd bij het gebruik van ‘gestookt’ hout, is het de moeite waard om het gebruik van zwaar gebrande planken te noemen, als materiaal dat wordt gebruikt om een ​​houten tafelblad te maken. Een ander idee was, om een ​​deur te maken waarbij de vleugels volledig van ‘gebruind’ en vervolgens geborstelde planken waren gemaakt. We zagen ook deuren en keukenfronten, volledig bedekt met gebakken elementen. Er zijn veel mogelijkheden om gestookt hout toe te passen, variërend van de gevel tot kleine objecten, met inzetstukken van gestookt hout.

De enige beperking is onze verbeeldingskracht, dus om uw ideeën en concepten te implementeren, neem dan contact met ons op en we zullen zeker samen de beste oplossingen voor uw visie kiezen!

Leer onze producten van dichtbij kennen

Bestel een sampler en ervaar het unieke karakter van hout gestookt volgens de Japanse Shou Sugi Ban methode.

    VOORNAAM EN ACHTERNAAM / BEDRIJFSNAAM

    E-MAIL

    TELEFOON

    BERICHT