preloader

Shou Sugi Ban/Yakisugi

Shou Sugi Ban is een traditionele, Japanse hout verbrandingstechniek, die is ontworpen om het hout te beschermen tegen water, schade door de zon en verschillende soorten ongedierte.

Shou Sugi Ban/Yakisugi

De Shou Sugi Ban-techniek wordt gebruikt bij veel houtsoorten, zoals lariks, sparren, accoya, ceder, grenen en vele andere soorten.

Afhankelijk van de gebruikte houtsoort en de intensiteit van het branden, kan het hout een ander uiterlijk en kleur hebben. De Shou Sugi Ban-techniek wordt in Japan al honderden, misschien wel duizenden jaren gebruikt, maar is recentelijk veel populairder geworden in westerse landen. Er zijn veel manieren om een ​​verkoold houteffect te creëren. Het oorspronkelijke looiproces omvatte het samenvoegen van drie planken tot een driehoekige buis en vervolgens het hout van binnenuit diep genoeg verbranden om een zwart / zilveren afwerking te verkrijgen. Na afkoeling werd het hout geborsteld en gewassen. Momenteel is het brandproces van Wood of Fire-producten volledig gemechaniseerd, wat vooral zorgt voor een uniforme vlamverdeling, een homogene bruinings graad, wat op zijn beurt een gelijkmatig borstelen en perfecte bescherming mogelijk maakt door een gelijkmatige verdeling van de impregneermiddelen.

Het Shou Sugi Ban looiproces, ook bekend als Yakisugi, werd oorspronkelijk in Japan gebruikt om de zijmuren van gebouwen te impregneren om hun duurzaamheid te vergroten. Tegenwoordig worden behandelde planken ook gebruikt als vlonderplanken, wand bekleding   en meubelfronten.

Leer onze producten van dichtbij kennen

Bestel een sampler en ervaar het unieke karakter van hout gestookt volgens de Japanse Shou Sugi Ban methode.

    VOORNAAM EN ACHTERNAAM / BEDRIJFSNAAM

    E-MAIL

    TELEFOON

    BERICHT