preloader

Welk hout voor een tuinprieel?

Tuinpriëlen zijn een onschatbare toevoeging aan elke buitenruimte en bieden een perfecte plek voor ontspanning en sociale bijeenkomsten. Hun geschiedenis gaat terug tot de 18e eeuw, toen ze populair werden als decoratieve elementen in parken en tuinen.

Welk hout voor een tuinprieel?

Vandaag de dag vinden priëlen ook veel aanhangers. Geen wonder, ze vervullen vele functies – ze zijn een geweldige plek om te ontspannen, je kunt er bijeenkomsten met vrienden organiseren, en op hete dagen bieden ze bescherming tegen de zon en laten ze je genieten van buitenlucht. Echter, ze zijn een investering voor vele jaren, dus wanneer we op zoek zijn naar duurzaamheid en esthetiek, wordt het kiezen van het juiste materiaal, dat het prieel een lange levensduur en een unieke uitstraling geeft, cruciaal.

 

Keuze van hout voor een duurzaam en esthetisch tuinprieel

Priëlen zijn constructies die blootgesteld zijn aan vele weersinvloeden, van warme zonnestralen in de zomer, sterke wind in de herfst tot sneeuwval in de winter. Natuurlijk kunnen we ook niet vergeten over insecten die, tot onze ontevredenheid, geïnteresseerd kunnen zijn in zo’n constructie. Dus welke planken kies je het beste om te genieten van een thuisonderbreking? Hout verbrand met de Shou Sugi Ban methode onderscheidt zich niet alleen door zijn unieke uitstraling, maar ook door zijn uitzonderlijke weerstand tegen weersinvloeden en ongedierte, waardoor het een ideale keuze is voor tuinpriëlen.

Hier zijn de belangrijkste voordelen van verbrande planken:

 • Hoge weerstand: Verbranden met vuur en impregneren met speciale beschermingsmiddelen zorgen ervoor dat het hout bestand is tegen weersomstandigheden, van zon tot sneeuw, en beschermd is tegen ongedierte. Het verbranden van cellulose (die voedsel is voor insecten en schimmels) maakt verbrand hout bestand tegen rot en ongedierte.
 • Unieke uitstraling: De Shou Sugi Ban methode geeft het hout een unieke textuur en kleur, waardoor elk prieel karakter krijgt.
 • Lage warmteabsorptie: Deze planken warmen niet snel op, wat belangrijk is op warme dagen, en zorgen voor comfortabele ontspanning.
 • Duurzaamheid zonder moeite: Hout verbrand met deze methode vereist geen jaarlijkse impregnatie, wat betekent minder inspanning om het prieel in perfecte staat te houden.

 

Hout verbrand met Shou Sugi Ban – de beste keuze voor een tuinprieel

De beschikbaarheid van Shou Sugi Ban hout in verschillende soorten en tinten maakt het mogelijk om aan te passen aan individuele voorkeuren en behoeften, en garandeert dat uw tuinprieel een bijzondere plek in uw tuin wordt. Door te kiezen voor hout voor uw tuinprieel, kiest u voor duurzaamheid, esthetiek en gemak in onderhoud. Hout verbrand met de Shou Sugi Ban methode voldoet aan deze criteria en biedt bovendien een unieke uitstraling die jarenlang het oog zal plezieren. Zorg voor een ontspanningsruimte voor uzelf en uw dierbaren die net zo duurzaam is als mooi.

Leer onze producten van dichtbij kennen

Bestel een sampler en ervaar het unieke karakter van hout gestookt volgens de Japanse Shou Sugi Ban methode.

  VOORNAAM EN ACHTERNAAM / BEDRIJFSNAAM

  E-MAIL

  TELEFOON

  BERICHT