preloader

Waarom wint het verbranden van hout met de Japanse Shou Sugi Ban methode steeds meer aan bekendheid?

Trends in de bouw veranderen elke paar of zelfs tientallen jaren, wat normaal is.

Waarom wint het verbranden van hout met de Japanse Shou Sugi Ban methode steeds meer aan bekendheid?

De mode voor bepaalde oplossingen keert graag terug, dus het is niet verrassend dat we steeds vaker hout gebruiken als een van de belangrijkste materialen voor constructie of gevels. Dit heeft ook te maken met een groter bewustzijn van de samenleving met betrekking tot het zorgen voor ons milieu. Het gebruik van grote hoeveelheden beton in de bouw is niet gunstig voor het ecosysteem in tegenstelling tot houten planken. Natuurlijk is het normaal dat het maken van de funderingen van een huis of ander object niet zonder dit materiaal kan. Het is echter de moeite waard om te onthouden dat er andere grondstoffen zijn waaruit muren kunnen worden gemaakt en gevels kunnen worden versierd. Een daarvan zijn planken verbrand met de Japanse Shou Sugi Ban methode.

 

Japanse methode Shou Sugi Ban

Men kan zich afvragen of hout inderdaad zo duurzaam zal zijn dat het probleemloos bestand is tegen externe factoren? Wij antwoorden dat ja! Dit alles dankzij het gebruik van de Japanse Shou Sugi Ban methode. Het bestaat uit het gecontroleerd verbranden van planken met vuur. Dit gebeurt in speciale ovens bij temperaturen tot 1200 graden. Hierdoor creëert de verkoold oppervlak een beschermende barrière tegen verschillende externe factoren zoals zon, regen, vorst of sneeuw. Dit alles dankzij de verbrande cellulose, een voedingsstof voor bijvoorbeeld schimmels en insecten. Dankzij de Japanse Shou Sugi Ban methode zijn de planken verhard. Bovendien is het drogen in de lucht bedoeld om dimensionale bewegingen onder moeilijke weersomstandigheden te verminderen.

 

Groeiende populariteit van met vuur verbrande planken

De weerstand tegen externe factoren en vuur, evenals een ongekende uitstraling, maken dat met vuur verbrande planken steeds populairder worden. De gecreëerde hydrofobe laag presteert uitstekend onder alle weersomstandigheden. Een buitengewoon voordeel is dat dit soort hout op geen enkele manier extra geïmpregneerd hoeft te worden, aangezien het op natuurlijke wijze door vuur wordt beschermd. Bovendien moet worden vermeld dat planken verbrand met de Japanse Shou Sugi Ban methode een ongekende uitstraling hebben. Ze zijn perfect voor moderne projecten van huizen en andere gebouwen, waardoor elke constructie stijl krijgt. Het is dan ook geen wonder dat steeds meer mensen besluiten dit materiaal te gebruiken in architectonische projecten.

 

Leer onze producten van dichtbij kennen

Bestel een sampler en ervaar het unieke karakter van hout gestookt volgens de Japanse Shou Sugi Ban methode.

    VOORNAAM EN ACHTERNAAM / BEDRIJFSNAAM

    E-MAIL

    TELEFOON

    BERICHT