preloader

Vierzijdige impregnatie

Onze technologie van vierzijdige impregnatie is het antwoord op de groeiende marktvraag naar bouwmaterialen die duurzaamheid met een uniek design combineren.

Vierzijdige impregnatie

Het zou kunnen lijken dat natuurlijk hout, nadat het oppervlak is verkoold, broos en vatbaar wordt voor vele externe factoren. Echter, in het geval van planken gemaakt met de Shou Sugi Ban techniek is het volledig anders. Het controleren van het gehele verbrandingsproces versterkt het ruwe materiaal, waardoor het meer bestand is tegen vuur dan normale planken. Bovendien zal de verbrande cellulose geen voeding zijn voor bacteriën en schimmels, waardoor de kans op houtrot aanzienlijk kleiner wordt. Daarnaast neemt de weerstand van het natuurlijke product tegen verschillende externe factoren zoals regen, sneeuw, zon of negatieve temperaturen toe. Dit maakt het mogelijk om vele jaren te genieten van een onberispelijke gevel of een hek van met vuur verkoold hout.

Een belangrijke factor is ook het gebruik van een speciaal ontwikkelde impregneermethode, waardoor het hout niet vuil wordt en geurloos blijft. Bij Wood of Fire kiezen we voor een innovatieve benadering die de industrie revolutioneert – vierzijdige impregnatie. Naast de voorkant van de plank worden ook alle zijkanten van de plank beschermd, en is het ook mogelijk om extra bescherming aan de achterkant van de plank toe te voegen. Vierzijdige impregnatie passen we ook toe bij het beschermen van planken tot de niet-brandbaarheidsgraad NRO. Op individuele bestelling is het ook mogelijk om vierzijdige bescherming van geschilderde planken uit te voeren. Deze unieke technologie, het resultaat van onze inzet voor het perfectioneren van traditionele methoden, biedt de planken niet alleen een uniek uiterlijk, maar ook een ongeëvenaarde duurzaamheid. Hierdoor zijn onze producten de ideale keuze voor diegenen die zowel esthetiek als functionaliteit waarderen.

Leer onze producten van dichtbij kennen

Bestel een sampler en ervaar het unieke karakter van hout gestookt volgens de Japanse Shou Sugi Ban methode.

    VOORNAAM EN ACHTERNAAM / BEDRIJFSNAAM

    E-MAIL

    TELEFOON

    BERICHT