preloader

Zwarte moderne schuur

“Huis in Zwart” is een moderne schuur van Maciek Rempalski van de Modern Studio Architektury uit Opole.

ARCHITECT
Maciek Rempalski, Modern Studio Architektury
PRODUCT
SILESIA-2
Zwarte moderne schuur

Dit project wordt niet alleen gekenmerkt door elegante en subtiele architectuur die van buitenaf zichtbaar is, maar ook door verborgen moderne oplossingen.

Het idee voor de ruwe, ‘natuurlijke’ vorm van het gebouw komt tot uiting in de afwerking van de hele gevel met gebrande planken in de SILESIA-2 variant. De opvallende panoramische beglazing geeft de schuur een modern karakter en opent het gebouw tegelijkertijd naar de tuin. De plaatsing van de hoge ramen aan de zonnige, op het zuiden gerichte kant is niet alleen bedoeld om natuurlijk licht uit te nodigen in de interieurs, maar ook om een gevoel van onbeperkte ruimte te geven.

Om de hele ruimte op een coherente manier te ontwikkelen, werd ook de nadruk gelegd op de tuin, die uiteindelijk perfect aansluit bij het lichaam van het gebouw. De tuin rondom het huis is minimalistisch en ligt in het verlengde van de compositorische assen van het gebouw. De functioneel georganiseerde ontspanningszone in de tuin sluit aan bij het interieur van het huis.

Om een coherente stijl te behouden in de indeling van de ruimte rond de moderne schuur, werden de materialen gebruikt voor de afwerking van de gevel. Een stevige omheining van gebrande planken isoleert het pand effectief en maakt tegelijkertijd indruk met zijn pretentieloze charme. Het hout biedt enorme mogelijkheden voor het vormgeven van de lijnen, de mate van speling en de textuur van de omheining. Al deze elementen vormen samen een zeer interessant geheel.

Plaats : Polen

Fotografie: Stanisław Skotnicki

Leer onze producten van dichtbij kennen

Bestel een sampler en ervaar het unieke karakter van hout gestookt volgens de Japanse Shou Sugi Ban methode.

    VOORNAAM EN ACHTERNAAM / BEDRIJFSNAAM

    E-MAIL

    TELEFOON

    BERICHT