preloader

StodoLove – moderne schuur

De in Gdynia gevestigde interieurontwerpster Anna Maria Sokołowska nam de uitdagende taak op zich om een oude boerderij uit 1940 om te toveren in een prachtige moderne schuur. Zo ontstond het bijzondere project StodoLove.

ARCHITECT
Anna Maria Sokołowska
PRODUCT
SILESIA-2, KARPATIA-2
StodoLove – moderne schuur

Het belangrijkste idee was om een gebouw te creëren dat zou opvallen door zijn eenvoud en tegelijkertijd zou passen in de context van de locatie en de omgeving. Bij het ontwerpen van de buitenkant van het gebouw koos de eigenaar daarom voor eenvoud en natuurlijkheid. Na een renovatie van enkele jaren, die ook een uitbreiding met opbouw omvatte, ontstond een eenvoudig blok met een schuin dak, zonder overbodige versieringen, dakkapellen of erkers.

Waar kwam het idee voor de zwarte gevel van het huis vandaan? Bij het opsporen van de geschiedenis van het dorp waar de moderne schuur zou worden gebouwd, ontdekte de architect dat bijgebouwen hier vroeger vaak precies zwart van kleur waren – van de teer die werd gebruikt om het hout tegen vocht te beschermen. Vandaar het besluit om het dak te bekleden met een bruine Siberisch larikshout plank (SILESIA-2) en de gevel met Scandinavisch sparrenhout (KARPATIA-2).

Daarnaast zijn de zwarte schuifluiken op de begane grond bedoeld om in hun vorm te refereren aan traditionele schuurpoorten. Al deze nuances maken het geheel samenhangend en onopvallend. Er is geen behoefte aan enorme beglazing en moderne terrassen – in plaats daarvan is er de eenvoudige vorm en het minimalisme waar de ontwerpster en haar gezin van houden.

De interieurs zijn gepland op basis van standaard materialen en kleuren, met een voorkeur voor wit, grijs, zwart en natuurlijk eikenhout. Zoals de architect benadrukt, wilde ze een ruimte creëren waar het mogelijk zou zijn om te ontspannen en tot rust te komen van een overdaad aan prikkels.

Het project StodoLove heeft prestigieuze prijzen ontvangen zoals Bronze Award – A’Design Award 2022- 2023 en Silver Winner – Muse Design Awards 2023.

Locatie : Polen

Foto’s: Fotomohito

Leer onze producten van dichtbij kennen

Bestel een sampler en ervaar het unieke karakter van hout gestookt volgens de Japanse Shou Sugi Ban methode.

    VOORNAAM EN ACHTERNAAM / BEDRIJFSNAAM

    E-MAIL

    TELEFOON

    BERICHT