preloader

Huis MP_II

Het huis met de mysterieuze naam MP_II is de ultieme symbiose van architectuur en natuur. De auteurs van het project hielden zich bezig met de multidimensionaliteit van deze kwestie: de context van de plek, de schaal, de materialen, de kleuren, het clair-obscur, de interpenetratie van werelden.

ARCHITECT
Oliver Rasztawicki (van Rasztawicki Architekci), Marek Kruk (van Kruk Architekci)
PRODUCT
MAZURIA-2
Huis MP_II

Het huis staat op een perceel met veel bomen. Het is echter tussen de bestaande bomen ingepast, waardoor het niet gekapt hoeft te worden maar wel de gewenste ruimte krijgt. De materialen die voor de gevel gebruikt zijn, moeten harmoniëren met de omgeving en net zo zacht reageren op het spel van licht en schaduw als de bestaande bomen. Daarom werd er gekozen voor houten gevelplanken, donkerbruin gebrand (MAZURIA-2). De donkere gevel stond in contrast met het interieur van het huis, dat in lichte tinten en minimalistisch is gehouden.

Het één verdieping tellende gebouw met een laag profiel dat doet denken aan de Japanse stijl is ontworpen volgens een L-vormig plan, waardoor het mogelijk was om het woongedeelte van het privégedeelte te scheiden. De luifel, die iets uitsteekt ten opzichte van het lichaam van het gebouw, wordt ondersteund door houten pilaren. Samen met de grote beglazingen geeft dit het gebouw een zekere lichtheid, ondanks de ogenschijnlijke massiviteit.

Locatie : Polen

Fotografie: ONI studio

 

Leer onze producten van dichtbij kennen

Bestel een sampler en ervaar het unieke karakter van hout gestookt volgens de Japanse Shou Sugi Ban methode.

    VOORNAAM EN ACHTERNAAM / BEDRIJFSNAAM

    E-MAIL

    TELEFOON

    BERICHT