preloader

Gebrande gevel met 3D-effect

Het Weense bos omringt de Oostenrijkse hoofdstad aan de westkant van de stad en wordt beschouwd als de groene longen van de stad.

ARCHITECT
ONA Architecture
PRODUCT
SILESIA-2
Gebrande gevel met 3D-effect

In dit gebied ligt de innovatieve en ecologische eengezinswoning die is ontworpen door ONA Architecture. Het is gebouwd met behulp van CLT-technologie, die perfect voldoet aan de normen voor energiezuinige systemen. Deze techniek is gebaseerd op het gebruik van massief houten panelen van groot formaat (kruislings gelamineerd hout CLT) als dragende muren, scheidingswanden en ook plafonds. Dit maakt het mogelijk om in korte tijd constructies te bouwen met een hoger draagvermogen dan traditionele methoden.

Naast de interessante vorm van het huis en de ongebruikelijke materiaalcombinaties (staal-glas-hout) valt ook de gebrande gevel in een ongebruikelijke uitvoering op. Er werden gebrande houten planken van vijf verschillende breedtes gebruikt om een ongebruikelijk 3D-effect te creëren. De gebruikte planken waren de Silesia-2 variant: gebrande, geborstelde en geïmpregneerde Siberisch lariks planken. De brandbehandelingstechniek, gebaseerd op de Japanse traditie van Shou Sugi Ban, biedt, naast de buitengewone esthetische kwaliteiten, een van de beste manieren om hout te conserveren.

Plaats : Oostenrijk

Leer onze producten van dichtbij kennen

Bestel een sampler en ervaar het unieke karakter van hout gestookt volgens de Japanse Shou Sugi Ban methode.

    VOORNAAM EN ACHTERNAAM / BEDRIJFSNAAM

    E-MAIL

    TELEFOON

    BERICHT