preloader

Gebrande eiken planken als interieurelement

Tijdloos zwart accentueert het minimalisme en de elegantie van een kamer perfect en wordt daarom vaak gebruikt in interieurontwerp. De kleur zet een sterke toon in een kamer en geeft die karakter en expressie.

ARCHITECT
Razoo Architecten
PRODUCT
EIK
Gebrande eiken planken als interieurelement

Een geweldig alternatief voor klassieke muurschildering is het gebruik van gebrande wandpanelen. In het geval van dit project is gekozen voor eikenhout, een van de hardste houtsoorten. De natuurlijke duurzaamheid van eiken vanwege de fysisch-mechanische eigenschappen werd nog versterkt door conservering door vuur. De buitenkant van de plank is zwaar verkoold, waardoor hij een karakteristieke gebarsten structuur krijgt, die ook wel ‘krokodillenhuid’ wordt genoemd. Gebrande planken werden zowel in de woonkamer als in de keuken gebruikt. De planken werden onder andere gebruikt voor de bekleding van de ongebruikelijke open haard in het centrale deel van de woonkamer. Het is belangrijk dat het branden ook de brandwerende eigenschappen van het hout aan de binnenkant vergroot, en de juiste brandclassificatie (NRO) wordt gegarandeerd door een laag speciale beschermende stoffen. Ook in de keuken zijn er zwarte accenten: de muur, de deur en de kastfronten zijn allemaal bekleed met gebrand hout.

Het is de moeite waard om te onthouden dat zwart het beste werkt in kamers met veel licht. In het geval van deze realisatie wordt voldoende natuurlijk daglicht geleverd door grote ramen die bijna het hele oppervlak van een van de muren in beslag nemen. s Avonds zorgt warm kunstlicht ervoor dat het interieur ruim en gezellig aanvoelt. Een goede oplossing is ook om zwart te combineren met lichte, neutrale kleuren (grijstinten, gebroken wit), evenals glas en fijne, natuurlijke stoffen.

Plaats : Polen

Leer onze producten van dichtbij kennen

Bestel een sampler en ervaar het unieke karakter van hout gestookt volgens de Japanse Shou Sugi Ban methode.

    VOORNAAM EN ACHTERNAAM / BEDRIJFSNAAM

    E-MAIL

    TELEFOON

    BERICHT