preloader

Eengezinswoning in Silezië

Gebrand hout ziet er niet alleen esthetisch goed uit, maar heeft ook veel praktische voordelen. Dankzij het brandproces wordt het hout beter bestand tegen weersomstandigheden, insecten en schimmels.

ARCHITECT
MUS Architecten
PRODUCT
SILESIA-2
Eengezinswoning in Silezië

Dit garandeert een lange levensduur van de gevel en minimaliseert de behoefte aan onderhoud en vervanging.

De SILESIA-2 variant die in dit project is gebruikt, zijn lariksplanken die zijn gebrand met de Shou Sugi Ban methode en vervolgens geborsteld.  Hierdoor is het houtnerfpatroon dat uniek is voor elke plank zichtbaar geworden. Bovendien zijn de planken geïmpregneerd. De hoge weerstand van de gebrande planken tegen externe factoren maakt ze een uitstekende keuze voor de afwerking van gevels of hekwerken.

Door te kiezen voor zwarte planken voor zowel de gevel als het hek, en het dak te bedekken met zwarte metalen platen, introduceerden de architecten op doordachte wijze contrasterende elementen die diepte en karakter toevoegen aan het ontwerp. De bakstenen palen vormen niet alleen het perfecte tegenwicht voor de donkere poort en gevel, maar brengen ook warmte en authenticiteit. De witte steen die is gebruikt om de vloer van het uitgestrekte terras af te werken creëert een contrast in zowel kleur als materiaalgebruik. Tegelijkertijd geeft het de ruimte een frisse en elegante uitstraling.

Het omringende weelderige groen vult het kleurenpalet aan. Het ontwerp integreert goed in het natuurlijke landschap, maar creëert ook een unieke verbinding tussen de ruwe afwerking en de verkwikkende vegetatie.

Plaats : Polen

Leer onze producten van dichtbij kennen

Bestel een sampler en ervaar het unieke karakter van hout gestookt volgens de Japanse Shou Sugi Ban methode.

    VOORNAAM EN ACHTERNAAM / BEDRIJFSNAAM

    E-MAIL

    TELEFOON

    BERICHT