preloader

Brandweerkazerne Bosutów

In Bosutów, een klein dorp in de gemeente Zielonki, is een moderne brandweerkazerne gebouwd volgens het concept van de Manecki Design Studio.

ARCHITECT
Manecki Ontwerpstudio
PRODUCT
SILESIA-3
Brandweerkazerne Bosutów

Voor de afwerking van de gevel besloten de architecten gebruik te maken van Shou Sugi Ban gebrande planken, afgewerkt in de SILESIA-3 variant. Dit is een larikshout plank die wordt gebrand, geborsteld, opnieuw gelooid en uiteindelijk geïmpregneerd.  Deze methode om hout te verduurzamen verhoogt niet alleen de duurzaamheid en weerstand tegen weersinvloeden en insecten, maar geeft het ook een opvallend uiterlijk. Het gebruik van zwart gebrande planken was een bewuste procedure, in verband met het blussen van brand.

Om te contrasteren met de zwarte gevel werd een gele afwerking gebruikt rond de deuren en ramen, wat volgens de architecten een verwijzing is naar de waarschuwingsborden. Daarnaast is een opvallend kenmerk van de brandweerkazerne het omgekeerde dak met een binnenwaartse helling. Het gebouw bevat onder andere een garage voor hulpverleningsvoertuigen, een werkplaats, een magazijn, een garderobe met toiletten, een oproepruimte, een multifunctionele ruimte met keukenfaciliteiten en een administratie- en kantoorruimte.

Het gebouw is zo ontworpen dat het centraal op het perceel staat en met zijn schuine daklijn past in het omringende stedelijke landschap.  Door zijn sterke vorm en kleuren creëert het ook een referentiepunt voor de ontwikkeling van dit deel van het nog onbebouwde dorp.

Plaats : Polen

Leer onze producten van dichtbij kennen

Bestel een sampler en ervaar het unieke karakter van hout gestookt volgens de Japanse Shou Sugi Ban methode.

    VOORNAAM EN ACHTERNAAM / BEDRIJFSNAAM

    E-MAIL

    TELEFOON

    BERICHT