preloader

Boomhut

Charred House is een project van Mattias Stenberg, gerealiseerd op het eiland Stora Essingen in Stockholm.

ARCHITECT
Mattiasa Stenberga
PRODUCT
SILESIA-1
Boomhut

De architect werd geïnspireerd door het concept van een treetop house en het doel van het project was om een plek te creëren die ideaal was om even te ontsnappen uit de drukte van de stad, dicht bij de natuur en met uitzicht op zee.

De zwarte gevel van het huis is gemaakt van verticaal gestapelde houten gevelpanelen van Siberisch lariks, gebrand en afgewerkt in de SILESIA-1 variant. Door bij dit model de geborstelde fase achterwege te laten, blijft het karakteristieke gebarsten oppervlak op de geblakerde plank behouden. Dankzij de eigenschappen van de houtsoort en de gebruikte verduurzamingstechniek is deze plankenvariant perfect geschikt voor buitengebruik.

Interessant is dat het gebouw zo ontworpen was dat de lengte van de individuele muren van het huis een veelvoud was van 135 mm, de lengte van de kortere kant van de plank. Dit zorgde ervoor dat de planken niet doorgezaagd hoefden te worden tijdens de montage van de gevel, wat het binnenste, niet-koolstofhoudende deel zou hebben blootgelegd. Daardoor begint en eindigt elke hoek, raam- of deursnede met een hele, vierzijdige gebrande plank.

Plaats : Zweden

Leer onze producten van dichtbij kennen

Bestel een sampler en ervaar het unieke karakter van hout gestookt volgens de Japanse Shou Sugi Ban methode.

    VOORNAAM EN ACHTERNAAM / BEDRIJFSNAAM

    E-MAIL

    TELEFOON

    BERICHT