preloader

Prijs van gebrande planken

De kosten van gebrand hout zijn afhankelijk van veel factoren die van invloed zijn op de uiteindelijke prijs van ons product.

Prijs van gebrande planken

Factoren die van invloed zijn op de uiteindelijke kosten van het Wood of Fire-product

Vooral een van de meest belangrijke factoren is het specifieke type plank en de afmetingen ervan. De prijs omvat specifieke lengtes/breedtes van de planken en verschillende profielen, die we ook kunnen produceren op verzoek van de klant. Tijdens het bestelproces van onze producten kunnen onze klanten rekenen op professioneel advies van het hele Wood of Fire-team, dat dankzij hun jarenlange ervaring alle relevante informatie verstrekt en helpt bij het kiezen van het specifieke type en de lengtes van beschikbare planken om afval te minimaliseren dat ontstaat bij het installeren van houten gevels. Onze specialisten helpen niet alleen bij het kiezen van het juiste materiaal voor individuele investeringen, het berekenen van het project of het voorbereiden van een individueel aanbod, maar ook in alle kwesties met betrekking tot de installatie van gebrande planken voor gevels en interieurs.

Hoe wordt het eindproduct gemaakt? – De kunst van het branden rechtstreeks uit Japan

Het hout ondergaat een warmtebehandeling door hoge en constante temperatuur gegenereerd in speciale ovens, waardoor de bovenste cellulose laag van het hout wordt gebrand. Branden kan natuurlijk ook zelf worden gedaan met behulp van een gasfles, maar op geen enkele manier reflecteert deze methode de kwaliteit en duurzaamheid van het product dat op een gecontroleerde manier is geïmpregneerd. Het gaat niet alleen om het visuele effect zoals de interessante verkoolde structuur, maar ook om gunstige eigenschappen zoals bescherming tegen weersinvloeden en mechanische schade. De genoemde eigenschappen kunnen alleen worden verkregen door het branden met de genoemde techniek. De Japanse Shou Sugi Ban techniek, ook wel Yakisugi genoemd, zorgt voor een uitstekende conservering van het hout en het verbranden van de bovenste cellulose laag en voorkomt schade door ongedierte of opkomende schimmels, waardoor het hout jarenlang bestand is.

 

Auteursrechtelijke impregnering van gebrande planken – waarom kiezen voor het merk Wood of Fire

Bij Wood of Fire bieden we viervoudige auteursrechtelijke impregnering van hout. Niet alleen de bovenste laag van de structuur wordt beschermd, maar ook de achterkant, wat extra bescherming voor het hout biedt en positief bijdraagt aan de weerstand ervan. Deze impregnering maakt ook het extraheren van de natuurlijke kleurstof mogelijk, die niet oxideert. Door te kiezen voor gebrande planken van Wood of Fire, kunnen onze klanten rekenen op een materiaal met unieke visuele kenmerken, maar vooral op een hoogwaardig product. Dit garandeert tevredenheid met de gemaakte keuze voor vele jaren.

Leer onze producten van dichtbij kennen

Bestel een sampler en ervaar het unieke karakter van hout gestookt volgens de Japanse Shou Sugi Ban methode.

    VOORNAAM EN ACHTERNAAM / BEDRIJFSNAAM

    E-MAIL

    TELEFOON

    BERICHT