preloader

Modern huis (type schuur), bedekt met Shou Sugi Ban-planken (Wood of fire gevel)

Wat kenmerkt een moderne schuurwoning? We definiëren een moderne schuur woning, meestal als ‘gebouwen uit één blok, met een zadeldak’.

Modern huis (type schuur), bedekt met Shou Sugi Ban-planken (Wood of fire gevel)

Bij het maken van klassieke ontwerpen van schuurhuizen, is uitgegaan van de hoogste energie-efficiëntie. Een bijzonder kenmerk dat de overgrote meerderheid van deze gebouwen met elkaar verbindt, is het zadeldak en de rechthoekige vorm. L-vormige of T-vormige ontwerpen zijn zeldzaam. In moderne schuren zijn balkons of terrassen zeldzaam. Huizen met zulke eenvoudige vormen zijn niet alleen de warmste, maar ook het goedkoopst om te bouwen. Huizen van het schuurtype onderscheiden zich ook door panoramische beglazing, waardoor ze een originele uitstraling hebben.

Momenteel is het erg modieus om minimaal twee soorten materialen op de gevel te combineren. Hout en steen of hun imitaties, klinker en plastic zijn in de mode. Dankzij z’n edelheid, zal hout zich echter onderscheiden van het hele scala aan materialen, dat kan worden gebruikt als gevel van een moderne schuurwoning.

Het hangt allemaal af van het persoonlijke idee van de ontwerper en zijn afspraken met de klant. Het is mogelijk om een ​​houten gevel over het gehele oppervlak van het gebouw te gebruiken, of alleen individuele decoraties aan te brengen. Een populaire oplossing is om planken over de voorgevel van het gebouw te leggen of de muren binnen het terras of atrium ermee te versieren.

 

Een huis van het type ‘schuur’, met een Wood of Fire-voorgevel

Het gebruik van een geschikte gevel, benadrukt de unieke, eenvoudige vorm van een modern huis van het schuur-type. Momenteel leggen ontwerpers vrij veel nadruk op duurzame ontwikkeling en zorg voor het milieu. De interesse in de Yakisugi techniek volgt deze trend. Gebrand hout is volledig biologisch afbreekbaar en milieuvriendelijk. De façade van gestookt hout geeft niet alleen duurzaamheid en extra veiligheid, het is ook een unieke stijl, die de huizen – zoals een moderne schuur – bedekt met Shou Sugi Ban boards, opvallend maakt door de geweldige uitstraling.

Er zijn veel mogelijkheden om het hout af te werken: van MAZURIA-platen, die worden gekenmerkt door een lichte kleur met een duidelijk verbrande, harde houtstructuur, tot een donkere, sterk verkoolde SILESIA-plaat.

Platen die met de traditionele, Japanse techniek worden ‘gebakken’, zijn zeer goed bestand tegen verwering en behouden hun uiterlijk gedurende 40-50 jaar.

Leer onze producten van dichtbij kennen

Bestel een sampler en ervaar het unieke karakter van hout gestookt volgens de Japanse Shou Sugi Ban methode.

    VOORNAAM EN ACHTERNAAM / BEDRIJFSNAAM

    E-MAIL

    TELEFOON

    BERICHT