preloader

Is verbrand hout bestand tegen ongedierte?

Gezien de groeiende interesse in natuurlijke materialen, wordt hout vaak gekozen voor het decoreren van onze ruimtes vanwege zijn warmte en nabijheid tot de natuur.

Is verbrand hout bestand tegen ongedierte?

Echter, er rijst een fundamentele vraag: is hout duurzaam en bestand tegen ongedierte? In deze tekst zullen we laten zien dat planken verbrand met de Shou Sugi Ban methode niet alleen mooi zijn, maar ook uitzonderlijk bestand tegen de werking van kevers en andere insecten.

 

Einde aan houtetende insecten

Ongedierte dat zich voedt met hout, de zogenaamde xylofagen, kan heel lastig te verwijderen zijn, waardoor ze een echt probleem kunnen vormen. Bovendien verminderen ze de esthetiek van houten meubels of gevels door het verschijnen van onooglijke gaatjes en het uitvallen van zaagsel. Om dergelijke verrassingen te vermijden, is het de moeite waard om materialen te kiezen die bestand zijn tegen hun werking. Hier komt de Shou Sugi Ban technologie te hulp.

 

“Onaantrekkelijk” voor ongedierte

Het proces van het verbranden van hout voorkomt rot en bederf, en maakt het materiaal ook onaantrekkelijk voor ongedierte. Deze techniek zorgt ervoor dat het hout onvriendelijk wordt voor micro-organismen en insecten, zoals kevers, die vaak hout kiezen als hun leefomgeving.

Onze producten, voordat ze in de oven gaan, worden zorgvuldig gecontroleerd, en het verbrandingsproces bij temperaturen tot 1200 graden Celsius zorgt ervoor dat het hout “onaantrekkelijk” wordt voor ongedierte.

 

Duurzame en mooie planken van Wood of Fire

Door te kiezen voor onze verbrande planken, hoef je je geen zorgen te maken over de aanwezigheid van ongedierte. Bovendien bieden we een breed scala aan modellen om aan elke smaak en behoefte te voldoen. Om de beslissing te vergemakkelijken, bieden we de mogelijkheid om gratis monsters van onze producten te bestellen. Wij nodigen u uit om kennis te maken met ons aanbod en andere artikelen op onze blog, waar u nuttige tips en weetjes over houten planken gemaakt met de Shou Sugi Ban methode niet zult missen.

Leer onze producten van dichtbij kennen

Bestel een sampler en ervaar het unieke karakter van hout gestookt volgens de Japanse Shou Sugi Ban methode.

    VOORNAAM EN ACHTERNAAM / BEDRIJFSNAAM

    E-MAIL

    TELEFOON

    BERICHT