preloader

Impregnatie van hout met vuur – waarom het uitbesteden aan specialisten?

Voordat Casimir de Grote Polen van baksteen achterliet, was vrijwel elk gebouw gemaakt van hout. Dit natuurlijke materiaal voldeed perfect als bouwmateriaal voor hutten zowel op het platteland als in steden.

Impregnatie van hout met vuur – waarom het uitbesteden aan specialisten?

Echter, het belangrijkste probleem was dat het vrij snel en gemakkelijk kon worden vernietigd door vuur. Dit was een van de redenen waarom men begon over te stappen op duurzamere oplossingen in de vorm van steen en beton. Jarenlang lag de focus in de bouw op deze materialen, bijna vergetend over de natuurlijke grondstof. Deze trend keert echter de laatste jaren om. Mensen kiezen steeds vaker voor het gebruik van hout voor gevels, onder andere. Dit alles dankzij de popularisering van een oude methode voor het impregneren van planken, die bestaat uit het verbranden ervan. Na het verbranden van onder andere cellulose wordt dit materiaal resistenter tegen vlammen en juist deze factor beslist over de terugkeer naar de gratie van de natuurlijke grondstof. Kan zo’n impregnatie zelf worden gedaan? Of is het beter om het uit te besteden aan specialisten? Op deze vraag zullen we antwoorden in ons artikel!

 

Veilige impregnatie van hout met vuur? Besteed het uit aan specialisten

Impregnatie van hout met vuur is een zeer veeleisende taak, dus het is beter om het uit te besteden aan specialisten. Ten eerste gaat het om de veiligheid. Ten tweede gebruiken professionals geavanceerde machines die het mogelijk maken om dit materiaal in speciale ovens te verwerken. Hierdoor kunnen dergelijke apparaten worden geprogrammeerd met de juiste parameters om het gewenste effect te bereiken dat door de klant wordt verwacht. Bovendien zorgen dergelijke acties voor een grotere duurzaamheid van het hout, wat uiterst belangrijk is als het aan de buitenkant van een gebouw wordt gemonteerd. Door het uitbesteden aan specialisten krijgen we ook garantie op de bestelde planken. In geval van eventuele defecten of onovereenkomsten kan men altijd terug naar het bedrijf voor vervanging van het betreffende product of zelfs de hele partij. Door dit soort impregnatie zelf te doen, krijgen we dergelijke hulp niet. Daarom is het de moeite waard om gebruik te maken van de jarenlange ervaring van een bedrijf dat dergelijke diensten verleent, om er zeker van te zijn dat de planken vele jaren meegaan.

Leer onze producten van dichtbij kennen

Bestel een sampler en ervaar het unieke karakter van hout gestookt volgens de Japanse Shou Sugi Ban methode.

    VOORNAAM EN ACHTERNAAM / BEDRIJFSNAAM

    E-MAIL

    TELEFOON

    BERICHT