preloader

Hoe zorg je voor door vuur verbrande planken buiten?

Het bezitten van een houten gevel, meubels of hekwerk is de droom van sommigen van ons.

Hoe zorg je voor door vuur verbrande planken buiten?

Maar waar je aan moet denken is dat dit de verplichting met zich meebrengt om het materiaal op de juiste manier te impregneren, zodat het ten eerste er goed uitziet, en ten tweede duurzaam en bestand is tegen verschillende weersomstandigheden, ondanks de jaren. Dit is vooral belangrijk als het hout wordt blootgesteld aan de schadelijke effecten van de zon, regen of vorst. Dit moet worden onthouden voor zowel gewone planken als die verbrand zijn met vuur. De tweede soort, door de hittebehandeling al resistent en duurzaam geworden, wat op zich al een vorm van impregnatie is. Hierdoor wordt cellulose uit het hout verwijderd, wat vaak voedsel wordt voor verschillende soorten schimmels of insecten. Het verwijderen ervan vermindert het risico op rotting van het materiaal. Echter, het is belangrijk om af en toe extra zorg te besteden aan ook de door vuur verbrande planken, zodat ze hard en bestand blijven tegen vocht.

 

Oliën als manier om voor door vuur verbrande planken te zorgen

Een andere manier van impregneren is oliën. Het juiste verzadigen van het materiaal met natuurlijke stoffen maakt het mogelijk om in de structuren van de grondstof te dringen. Hierdoor zijn de door vuur verbrande planken beschermd zowel aan de buitenkant als van binnen. Dit zorgt ervoor dat het oppervlak prettig aanvoelt en er geweldig uitziet. Echter, voordat de olie wordt aangebracht, moet het hout goed worden voorbereid. Eerst moet het worden schoongemaakt door het oppervlak te schuren, en vervolgens af te vegen van stof of vuil. Vervolgens is het raadzaam om te wachten tot het hout droog is, omdat anders de aangebrachte impregneermiddel zich niet sterk genoeg zal hechten. Pas na grondig drogen kan men beginnen met het aanbrengen van de eerste laag olie. Afhankelijk van de behoeften moet men meerdere lagen aanbrengen, zodat het materiaal duurzamer en bestand is tegen veranderende weersomstandigheden.

Dus als je je afvraagt hoe je voor door vuur verbrande planken moet zorgen, is oliën een van de effectievere behandelingen die ongeveer elke 5 jaar herhaald moet worden om zeker te zijn van de duurzaamheid van het hout.

Leer onze producten van dichtbij kennen

Bestel een sampler en ervaar het unieke karakter van hout gestookt volgens de Japanse Shou Sugi Ban methode.

    VOORNAAM EN ACHTERNAAM / BEDRIJFSNAAM

    E-MAIL

    TELEFOON

    BERICHT