preloader

Donkere gevel van het huis

In de afgelopen decennia was het meest populaire oplossing voor gevels het aanbrengen van pleisterwerk op de muren.

Donkere gevel van het huis

Echter, weinigen kozen voor donkere kleuren vanwege het feit dat ze sneller opwarmen, wat vooral in de zomer van belang is. Maar door de jaren heen verschijnt er een nieuwe mode die hulde brengt aan unieke oplossingen. Het blijkt dat je interessante oplossingen kunt creëren die, zelfs na verloop van tijd, er ten eerste goed uit blijven zien, en ten tweede nog steeds bestendig en duurzaam zijn. Een daarvan is hout verbrand met de Shou Sugi Ban methode.

 

Keuze van verbrand hout voor de gevel – onthoud deze factoren

Steeds vaker kunnen we in de openbare ruimte gebouwen zien die zijn afgewerkt met donkere kleuren. Maar voordat je besluit om ze daadwerkelijk te kiezen, is het de moeite waard om rekening te houden met een aantal belangrijke factoren. Men moet zich realiseren dat de wapeningslaag en het pleisterwerk het hele jaar door werken bij temperaturen van -30 tot zelfs +80 graden. Bovendien zijn er ook grote temperatuuramplitudes tussen de ene en de andere dag, en ook tijdens een dag. Daarom moet je een uiterst duurzaam materiaal kiezen, zodat het ondanks de invloed van weersomstandigheden, intact blijft.

Wat pleit voor het gebruik van vuurverbrande planken is het feit dat ze aanzienlijk duurzamer zijn dan de meeste materialen op de markt. Dit alles dankzij het feit dat in het houtbewerkingsproces cellulose wordt verwijderd, wat de belangrijkste voedingsstof is voor vele bacteriën of ongedierte. Hierdoor zijn de planken veel duurzamer en bestand tegen gevarieerde weersomstandigheden, van vorst tot hitte.

 

Shou Sugi Ban verbrand hout als afwerking voor het huis

Natuurlijk moet bij het ontwerpen van een huis ook rekening worden gehouden met de isolatielaag en het type ervan. Dit zal veel afhangen. In het geval van polystyreen is het goed om te weten dat dergelijke grote temperatuurverschillen het aanzienlijk kunnen verzwakken, waardoor het niet zo effectief zal zijn. Het lijkt er dus op dat minerale wol een betere oplossing is. Echter, dergelijke beslissingen moeten worden besproken met een architect of een andere specialist die, met het hele huis- of gebouwproject en het idee voor een gevel van verbrande Shou Sugi Ban planken in gedachten, in staat zal zijn om de beste oplossingen aan te wijzen die het huis beschermen tegen oververhitting en overkoeling.

Leer onze producten van dichtbij kennen

Bestel een sampler en ervaar het unieke karakter van hout gestookt volgens de Japanse Shou Sugi Ban methode.

    VOORNAAM EN ACHTERNAAM / BEDRIJFSNAAM

    E-MAIL

    TELEFOON

    BERICHT