Menu Sluiten

Verhoogde brandbeveiliging

ochrona-przeciwpozarowa

Door het gebrand houtoppervlak, worden de interne cellen van het hout gesloten, die een positief effect heeft op de brandwerende eigenschappen. Met andere woorden, hout die ooit heeft verbrand en heeft een verkoolde laag op het oppervlak, is veel moeilijker om opnieuw in brand gestoken.

Door het verbranden van zachte houtlagen is het hout van nature brandwerend en door het verbranden van cellulose blijft alleen het oppervlak op het hout liggen, wat een veel hogere ontbrandingstemperatuur vereist dan bij onbewerkte houtplanken.

In het verleden werden er meer gebouwen verbrand en vernietigd in de brand zeer snel vanwege hun houten structuur. Maar tegenwoordig is bekend dat hout ook brandvertragend kan zijn als het oppervlak wordt voorgebrand en behandeld met de Shu sugi ban methode.

Momenteel wordt er veel aandacht besteed aan brandbeveiligheid. Moderne gebouwen zien er ook totaal anders uit en de meeste bouwmaterialen zijn gemaakt om het risico op brand te verminderen. Toch is de technische kenmerken van de Shou Sugi Ban hout blijven tijdloos en draagt op een bepaalde manier om de verhoogde brandwerendheid van het gehele gebouw. In het licht van de huidige regelgeving dienen de meeste openbare gebouwen te voldoen aan de brandwerendheidseisen zoals gespecificeerd in de NRO norm. Tegen een meerprijs kunnen wij het certificaat van brandvertraging verstrekken.

We onderscheiden ons ook door: