preloader

Wood of Fire® – een Poolse producent van Shou Sugi Ban houtgestookte planken

Shou Sugi Ban (of Yakisugi) is een traditionele Japanse methode om hout te conserveren met behulp van vuur. Een gecontroleerde verbranding leidt tot het verkolen van de bovenste celluloselaag en de hoge temperatuur zorgt ervoor dat de cellen in de diepere lagen worden afgesloten. Dit maakt het gestookte hout extreem duurzaam en bestand tegen biologische aanvallen.

De moderne bouw en architectuur waarderen dit natuurlijke materiaal – gebrand hout – steeds meer. Niet alleen vanwege de technische eigenschappen, maar ook voor de visuele. Zwaar gebrand hout heeft een karakteristiek gebarsten oppervlak in een diepzwarte kleur, terwijl je met een borstel over deze verkoolde laag een uniek patroon van nerven en knoesten ziet.

Bij Wood of Fire hebben we de techniek van het branden van hout in de stijl van Shou Sugi Ban tot in de perfectie beheerst. Dankzij de volledige automatisering van het hele proces kunnen we een hoogwaardig materiaal voor veelzijdig gebruik produceren en aan de klant leveren.

Houten planken met de techniek van Shou Sugi Ban

Ontdek ons uitgebreide assortiment. We bieden planken van verschillende houtsoorten, gebrand en afgewerkt in verschillende variaties.

Welke toepassingen hebben houtgestookte panelen?

Wat onderscheid ons?

Vierzijdige impregnatie

Als een van de weinige producenten gebruiken we vierzijdige bescherming voor de zijkanten van de plank.

Vrije selectie van profielen

Elk van onze producten kan worden gemaakt op een plank van elk profiel.

Snijden op maat

De planken kunnen op maat worden gesneden, wat afval vermindert en kostbare tijd ter plaatse bespaart.

Gebrand hout Shou Sugi Ban van Wood of Fire ®

Het versterken van het hout door het te branden en het vervolgens te impregneren, maakt Shou Sugi Ban hout tot een duurzaam product dat minimaal periodiek onderhoud nodig heeft. Niet alleen is het uitzonderlijk duurzaam, maar het heeft ook een opmerkelijk visueel effect. Het zijn deze kwaliteiten die de producten van het Poolse bedrijf Wood of Fire uniek maken en zo’n populair materiaal maken voor de afwerking van gezinswoningen, openbare gebouwen of magazijnen. Als producent van gebrande planken bieden we de producten in verschillende varianten aan, waardoor ze zowel kunnen worden gebruikt voor het bekleden van buitengevels als voor het decoreren van binnenmuren en plafonds. Ook kunnen ze worden gebruikt als basis voor een terras of een uiterst elegant hekwerk.

Leer onze producten van dichtbij kennen

Bestel een sampler en ervaar het unieke karakter van hout gestookt volgens de Japanse Shou Sugi Ban methode.

    VOORNAAM EN ACHTERNAAM / BEDRIJFSNAAM

    E-MAIL

    TELEFOON

    BERICHT